ŽADATELCE VYKRADLI ÚČET, POMOHLO JÍ CHARITNÍ CENTRUM
30. srpna 2022 Charita UB

ŽADATELCE VYKRADLI ÚČET, POMOHLO JÍ CHARITNÍ CENTRUM

Na pracovníky charitního Centra potravinové a materiální pomoci sv. Zdislavy (CPMP) se v těchto dnech obrátila žena, které hackeři vykradli bankovní účet. Její případ nyní řeší policie. Paní ale zůstala zcela bez prostředků a potřebovala nutně pořídit potraviny a hygienické zboží. CPMP tak pro ni bylo, v její nezáviděníhodné situaci, mimořádně vítanou možností… 

Děkuji brodské Charitě, že mi aspoň tímto způsobem pomáhá překlenout nelehké období,“ netajila svůj vděk obdarovaná paní, které s úhradou nákladů na bydlení pomůže Sociální odbor Města Uherský Brod.
Mezi dalšími žadateli o pomoc z CPMP byla mladá žena z Uherskobrodska, která se stará o 3 malé děti. „Potřebovala jsem pro sebe a své děti zajistit bydlení a proto jsem koupila starší domek. Platím tak, kromě dalších nákladů na domácnost, vysokou hypotéku, kterou bych snad i s vypětím sil zvládala. Do toho všeho mi ale dodavatel energií zvedl zálohy ze dvou tisíc na devět tisíc korun, a to je pro mě, při mých finančních možnostech, vyloženě katastrofální situace. Jsem proto za pomoc charitního potravinového centra nesmírně vděčná,“ poznamenala na adresu CPMP.
Skutečnou sociální situaci prověřují u žadatelů o potravinovou pomoc pracovníci sociálního odboru. Teprve poté, co vyčerpají u klientů všechny dostupné možnosti pomoci státního sociálního systému, a klient i nadále další pomoc potřebuje, posílají žadatele, vybaveného písemnou žádostí, do charitního CPMP.

Oleg Kapinus, pracovník pro PR a fundraising