Ve spolupráci s krajským úřadem spouštíme Databázi pomoci
12. listopadu 2020 Charita UB

Ve spolupráci s krajským úřadem spouštíme Databázi pomoci

V poslední době naše stránky i naši činnost zaměstnává pomoc v koronakrizi.

Databaze pomoci cl353

V době, kdy v sociálních, zdravotních i dalších pomáhajících profesích dochází k personálnímu oslabení v menší či větší míře. Velmi často jsou změny okamžité, pracovníci musí zaskočit za kolegy... Zkrátka je náročné to ustát, aby klienti, ať už jsou jimi senioři, pacienti, děti v dětských domovech, osoby se zdravotním postižením a další a další, měli minimálně základní péči, kterou potřebují.

Na stranu druhou vidíme touhu, snahu a sounáležitost těch, kteří chtějí pomoci. Jsou to dobrovolníci, kteří teď mají volný čas a mohou ho darovat potřebným. Jsou to ochotní lidé, kteří musí běžně chodit do práce, ale cítí, že ještě mají sílu na pár hodin přiložit pomocnou ruku tam, kde je to potřeba. Nebo lidé, kteří teď do své práce nemohou, tak by rádi byli užiteční...

A jak to dát dohromady, aby to klapalo a sešla se nabídka s poptávkou? Tuto otázku jsme si pokládali s Krajským úřadem, ústy paní Michaely Blahové, dál jsme ji rozvíjeli s pověřenou pracovnicí a vzešla z toho Databáze pomoci (odkaz: https://www.uhbrod.charita.cz/socialni-sluzby/ostatni-sluzby/regionalni-dobrovolnicke-centrum-zlinskeho-kraje/databaze-pomoci/). Jednotné místo, kde lze zadávat své požadavky na pomoc se zajištěním péče o potřebné.

Organizace poptávající pomoc vyplní své požadavky do online formuláře a ty se pak zobrazí v Databázi pomoci.

Chcete-li nabídnout svou pomoc a zapojit se jako dobrovolník, brigádník či praktikant, nejprve si prosím projděte Databázi pomoci, případně kontaktujte osobu uvedenou v databázi u činnosti, která Vás zaujala. Pokud jste nenašli vhodnou nabídku, vyplňte prosím formulář: Chci pomáhat, tímto budete zařazeni do databáze pomáhajících, která je neveřejná.

V případě dotazů kontaktujte vedoucí Regionálního dobrovolnického centra Zlínského kraje Mgr. Janu Haluzovou (724 651 281, jana.haluzova@uhbrod.charita.cz) nebo Ing. Janu Petříkovou z Odboru sociálních věcí Krajského úřadu Zlínského kraje (577 043 335, jana.petrikova@kr-zlinsky.cz).

Mgr. Jana Haluzová

sociální pracovnice, koordinátorka dobrovolnictví
Tel.: 724 651 281 E-mail: 58AkO65dbsBFRYUSbaoB522938Es-Z29g