Na Dni Charity požehnal farář také autům, která vozí pomoc
27. září 2019 Charita UB

Na Dni Charity požehnal farář také autům, která vozí pomoc

Ve čtvrtek 26. září, v předvečer svátku patrona Charity sv. Vincence z Paula, se pracovníci Charity Uherský Brod sešli v Horním Němčí. V odpoledních hodinách oslavili v tamním Charitním domě sv. Václava Den Charity.

Nejdříve si klienti horněmčanské pečovatelské služby s pracovníky Charity společně vychutnali kulturní program i připravené pohoštění. Poté se sešli v tamním kostele při mši sv., kterou sloužil P. Petr Hofírek za Charitu, její klienty a pracovníky. „Ještě před mší otec Hofírek požehnal sedmi novým autům pořízených v roce 2018 a 2019. Slavnost se velmi povedla a jsem za podobná setkání s kolegy při podobných příležitostech velmi rád,“ poznamenal ředitel brodské Charity, Petr Houšť.

Úvodní slovo paní Markéty Hurtové, vedoucí Pečovatelské služby Horní Němčí, při oslavě Dne Charity:

Vážení kolegové, přátelé, milí hosté,

Dovolte mi, abych Vás přivítala v naší pečovatelské službě v Horním Němčí u příležitosti Dne Charity. Scházíme se zde, abychom si připomněli nejen odkaz sv. Vincence z Paula - patrona charitního díla, ale rovněž blížící se svátek patrona naší služby, svatého Václava.
Svatý Vincenc z Paula měl v lásce chudé a trpící. Založil charitní společenství a rozhodl se slibem zasvětit celý život službě chudým, která ho posilovala ve víře a v lásce.
Svatý Václav vynikal jako politik a státník. Byl velmi vzdělaný, četl a psal latinsky. Mezi jeho významné ctnosti patřila silná vůle, hluboká zbožnost a mírumilovnost. Svým příkladem vedl lid z vlivů pohanství ke křesťanskému životu.
Každoročně se v tyto sváteční dny setkáváme, společně trávíme odpoledne, abychom si vyměnili zkušenosti, nápady, a modlitbou při mši svaté načerpali síly do dalších prací naplněných dnů. 
Přijměte prosím pozvání na mši svatou, která bude sloužena otcem Petrem Hofírkem za Charitu, klienty a její pracovníky v 18.00 hodin v našem místní kostele sv. Petra a Pavla.
Při této příležitosti otec Petr Hofírek požehná naše nová charitní auta, které jste z vašich služeb přivezli. Na závěr bych chtěla poděkovat vedení Charity za součinnost při naplňování charitního díla, všem pečovatelkám za jejich obětavost, starostovi obce za celoroční spolupráci, otci Hofírkovi za duchovní podporu a FS Horněmčí a Hopsinkám pod vedením Adama Bobčíka, za připravený kulturní program.

Oleg Kapinus, pracovník pro PR a fundraising