CHARITNÍ DŮM NIVNICE: BESEDA S PANEM STAROSTOU
1. září 2022 Charita UB

CHARITNÍ DŮM NIVNICE: BESEDA S PANEM STAROSTOU

Pana starostu Ing. Miroslava Vykydala, jsme pozvali do charitního domu, aby naše klienty seznámil s projekty a výstavbou, které se povedly, a co se ještě v Nivnici chystá.

Pan starosta se na přednášku pečlivě připravil. Přinesl vytištěné různé fotografie, se kterými nás pak seznamoval. Nejdříve se dotkl aktuálně nejožehavějšího tématu – energií. Jaké jsou výhledy do budoucna, co nabízí stát, jaká je realita.
Pak nás seznámil s renovací okolních rybníků a nádrží, vysázením nových větrolamů, plánovanou rekonstrukcí kapličky „na hůrce“. Zmínil také opravu školy a školky, opravy odpadů a silnic. Také zmínil překážky při navyšování kapacity školky.
Mezi další plány do budoucna patří zbudování Domu s pečovatelskou službou. Podporované bydlení pro seniory, které se loni otevíralo, získalo třetí cenu v kategorii Domy pro bydlení. Na pana starostu jsme se s klienty obrátili s prosbou o rekonstrukci chodníků před charitním domem i do zahrady. V příštím roce oslaví Charitní dům Nivnice 25. výročí od otevření, tak abychom měli všechno v pořádku. Chodníky vlivem sucha různě sedly a jsou pro samostatnou chůzi našich klientů nebezpečné. Pan starosta vyslechl naši prosbu s příslibem, že v této věci určitě něco podnikne. Panu starostovi jsme poděkovali za opravenou pergolu, za udržování charitního domu, protože v něm klienti mohli nalézt domov.
Klienti dostali pozvánku na blížící se hody – na výstavu obrazů paní Gregůrkové, výstavu veteránů motorek, tradiční výstavu drobného zvířectva a zábavy.
Pokud to půjde, v zimě přijde pan starosta na charitní dům znovu, ale s různými krátkými filmy Nivnice z dronů.

Jarmila Kubáňová - Charitní dům Nivnice

302418252_465948112091397_1043653458204252229_n