Jakub Zborovský z Vrbice: Benefiční degustaci podporuji rád
30. dubna 2019 Články

Jakub Zborovský z Vrbice: Benefiční degustaci podporuji rád

Pan Jakub Zborovský, vinař ze vzdálené Vrbice (okres Břeclav). Byl jedním z několika desítek vinařů, kteří neváhali poskytnout svá vína uherskobrodské Charitě pro benefiční akci. Nutno připomenout, že tento zkušený vinař podporu Benefiční degustace přívlastkových vín podporuje pravidelně. I o důvodech této jeho podpory jsme hovořili v jeho vinařství.

Pane Zborovský, vysvětlete, jak jste se vlastně dostal k vinařství?

Moji rodiče měli rodinnou zemědělskou firmu a vinný sklep. Proto jsem měl k této práci blízko a přirozeným způsobem jsem se do ní začlenil. A dá se říct, že jsem činnost tohoto rodinného podniku začal postupem času rozšiřovat.

Kolik času Vám vinařství zabírá a jaké práce v současné době ve Vašem vinařství vykonáváte?

Do práce chodím v šest hodin a trávím tam zhruba dvanáct hodin. V současné době se ve vinohradě okopává a také „lahvujeme“ vína. V těchto dnech připravujeme zejména růžová vína.

Proč jste se rozhodl podpořit benefiční akci vzdálené Charity Uherský Brod?

Když se jedná o podporu dobré věci, pak s pomocí neváhám a angažuji se rád. Ročně takto pomůžeme sedmi až deseti organizacím. Loni jsem navíc v Ugandě na dálku adoptoval malého chlapce. V praxi to znamená, že posílám peníze na jeho vzdělání, a organizace, která tyto adopce zastřešuje, mi dvakrát ročně posílá informace, jak moje peníze pomáhají tomuto chlapečkovi v jeho životě.  

Potřebovala někdy v minulosti Vaše rodina pomoc či služby Charity?

Zatím ne. Prozatím nás nepotkala žádná událost, která by si vyžádala pomoc Charity.

Za rozhovor poděkoval Oleg Kapinus, pracovník pro PR a fundraising