Zlínský kraj vyzývá zájemce o dobrovolnictví v sociálních službách
12. října 2020 Charita UB

Zlínský kraj vyzývá zájemce o dobrovolnictví v sociálních službách

Zlínský kraj se obrací na veřejnost s výzvou, aby občané, kteří mohou, nabídli svou pomoc v sektoru sociálních služeb v souvislosti s nouzovým stavem kvůli ohrožení zdraví obyvatelstva koronavirem.

Dobrovolníci full

„Hledáme pro sociální služby zdravotníky, pracovníky do přímé péče i občany ochotné vypomoci ve stravovacích provozech, prádelnách i při úklidu. Pomoc může být jak dobrovolná, tak i formou placené brigády,“ sdělila vedoucí Odboru sociálních věcí krajského úřadu Helena Miklová.

Podle radní Michaely Blahové zodpovědné za sociální oblast Zlínský kraj zatím sociální služby v regionu epidemii zvládají vlastními personálními kapacitami, ale vzhledem k předpokládanému růstu počtu nemocných i mezi zaměstnanci je třeba aktivovat rezervy. „Každý, kdo má zájem se zapojit a pomoci v této nelehké situaci, nechť kontaktuje buď přímo sociální službu ve svém okolí, anebo pracovníky krajského úřadu na adrese: covidsoc@kr-zlinsky.cz. Děkujeme všem za tuto vstřícnost,“ uvedla radní s tím, že se může jednat i o částečnou výpomoc, třeba jen několik hodin týdně, např. ze strany lidí, kteří se ocitli bez zaměstnání, rodičů na rodičovské dovolené, aktivních zdatných seniorů apod.  

(Zdroj: https://www.kr-zlinsky.cz/zlinsky-kraj-hleda-dobrovolniky-a-brigadniky-do-socialnich-sluzeb-aktuality-16564.html)

Zájemci o dobrovolnickou pomoc se mohou obracet jak na uvedené kontakty, tak také na nás – Regionální dobrovolnické centrum Zlínského kraje. Pomůžeme vám zprostředkovat dobrovolnickou činnost.

Mgr. Jana Haluzová

sociální pracovnice, koordinátorka dobrovolnictví
Tel.: 724 651 281 E-mail: 58AkO65dbsBFRYUSbaoB522938Es-Z29g