Tříkráloví koledníci přináší do domácností radostnou zprávu
3. ledna 2020 Charita UB

Tříkráloví koledníci přináší do domácností radostnou zprávu

Zvěstovat zprávu o narození Ježíška a popřát vše dobré do nového roku se vydali koledníčci v Uherském Brodě a dalších městech a obcích regionu. Letošní Tříkrálová sbírka se na Uherskobrodsku koná ve dnech 3. a 11. ledna, v Uherském Brodě pak 3. a 4. ledna.

Koledníci si ale přišli pro instrukce a pokladničky na příspěvky od dárců, které jsou určené pro potřebné, už ve čtvrtek 2. ledna do budovy Charity Uherský Brod. O dne později se koledníci setkali také v kostele Neposkvrněného početí Panny Marie v Uherském Brodě, kde se jim dostalo požehnání od tamního faráře, P. Svatopluka Pavlici.
Úctyhodných dvanáct let vedla jednu z tříkrálových skupinek i paní Stanislava Hermanová z Uherského Brodu. Letos ale musela svou službu přenechat svým třem dcerám. „Je mi to líto, na koledování jsme se moc těšila, je to pro mě mě radost a velký relaxační zážitek. Zlomila jsem si ale před několika dny ruku a jsem na neschopence, takže letošní koledování musím vynechat. Funkce vedoucích skupinek tak letos převzaly mé tři dcery,“ poznamenala paní Hermanová.
„Na celém Uherskobrodsku se do sbírky zapojilo zhruba 900 koledníků, v Uherském Brodě pak do ulic vyrazilo 130 z nich,“ vysvětlil František Bílek, hlavní koordinátor sbírky na Uherskobrodsku a zástupce ředitele brodské Charity.
Koledníkům otvírá dveře svých domů stále více lidí. Výtěžek Tříkrálové sbírky, který je určený na pomoc potřebným, tak každým rokem roste. 
Prostřednictvím DMS mohou vyjádřit lidé jednorázovou i každoměsíční trvalou podporu. Stačí poslat na číslo 87 777 dárcovskou SMS ve tvaru:

DMS KOLEDA 30 nebo DMS TRV KOLEDA 30
DMS KOLEDA 60 nebo DMS TRV KOLEDA 60
DMS KOLEDA 90 nebo DMS TRV KOLEDA 90


Více o Tříkrálové sbírce zde: https://www.trikralovasbirka.cz/

Oleg Kapinus, pracovník pro PR a fundraising