TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA: V BRODĚ OD 7. LEDNA
2. ledna 2022 Charita UB

TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA: V BRODĚ OD 7. LEDNA

Rádi bychom, aby při nadcházející Tříkrálové sbírce mohli koledníci navštívit každou domácnost a osobně každému popřáli Boží pokoj a požehnání. Samotné podmínky této tradiční akce přizpůsobíme aktuálním hygienickým nařízením.

Sbírka v Uherském Brodě začne v pátek 7. ledna 2022 ve 14.45 ve farním kostele slavnostním požehnáním koledníků. Jak bylo vždy zvykem, bude se koledovat celou sobotu, a nově otevřeme pro koledování i další všední dny až do 14. ledna. Názvy ulic, které ještě nebyly navštíveny, budeme zveřejňovat průběžně na webu a facebooku Charity Uherský Brod. Budeme rádi, když se nám ozvou noví koledníci – kontaktujte prosím koordinátora sbírky (kontakt pod článkem).
Také okolní obce začnou koledovat 7. a 8. ledna.
Pokud by epidemiologická nařízení neumožňovala osobní koledu, připravíme na stanovených místech statické pokladničky a také veřejnosti nabídneme možnost přispívat online.
Modlíme se, už teď za celé město, aby i skrze tuto akci Bůh v našich domácnostech prosvítil všechny temnoty. Více o Tříkrálové sbírce zde: https://www.charita.cz/aktuality/z-domova/trikralova-sbirka-2022-zacina-kolednici-po-lonske-pauze-vyrazi-za-vami/

KDE NAJDETE STATICKÉ POKLADNIČKY?

Kromě setkání s koledníčky budou k dispozici dárcům na různých místech Uherskobrodska, v době Tříkrálové sbírky, i statické pokladničky. Kde je najdete?

Uherský Brod: - farní kostel na Masarykově náměstí, od 7. do 16. 1. Kostel je otevřen každý den mezi 8:00 - 17:30.

Bánov – pokladnička v kostele

Lopeník – na obecním úřadě

Bojkovice
• pokladnička v kostele, vždy přede mší svatou
• Pak v sobotu 8.1.2022 budou pověřené osoby s pokladničkou k dispozici na domluvených místech od 9.00 do 11.00. A to: u obchodu BILLA, u městského úřadu, na obou penzionech.

Vlčnov
• V obchodě Coop (Jednota) na dolním konci
• Drogerie Javorová
• Pekařství Javor

• Řeznictví Koníček
• Pokladnička bude také v místním kostele sv. Jakuba

Ve velké většině obcí ORP Uherský Brod se chystá obchůzka koledníčků, a uskuteční se především v sobotu 8.1.

František Bílek, koordinátor TKS, Charita Uherský Brod
tel.: 724 651 321
Email: frantisek.bilek@uhbrod.charita.cz

PŘISPĚT MŮŽETE I ON-LINE!

002565_05_057360