SBÍRKA ŠKOLNÍCH POTŘEB UŽ LETOS POMOHLA 53 DĚTEM
24. září 2020 Charita UB

SBÍRKA ŠKOLNÍCH POTŘEB UŽ LETOS POMOHLA 53 DĚTEM

Také o letošních letních prázdninách uspořádala Charita Uherský Brod, stejně jako v několika předešlých letech, sbírku školních potřeb pro děti ze sociálně slabých rodin.  Výdej darovaných školních potřeb ze skladu Centra materiální a potravinové pomoci sv. Zdislavy v Uherském Brodě probíhá i v těchto dnech.

„Ve srovnání s předešlými ročníky sbírky neprojevily zájem o účast velké firmy a prodejny regionu. Do sbírky se ale zapojilo patnáct jednotlivých dárců, kteří nejčastěji darovali pastelky a další výtvarné potřeby. V druhé polovině září také dorazila velká podpora školních potřeb z evropského projektu FEAD. Jedná se o projekt na pomoc nejchudším osobám, do kterého je naše Charita dlouhodobě zapojena. Pomoc v podobě školních potřeb je tedy připravena i na další školní rok,“ upřesnil František Bílek, zástupce ředitele uherskobrodské Charity a hlavní koordinátor sbírky.
Z letošní sbírky školních potřeb bylo do 23. září podpořeno 53 dětí z 15 sociálně slabých rodin, nebo dětí rodičů-samoživitelů.  Na výdeji těchto potřeb spolupracuje Charita Uherský Brod s oddělením Hmotné nouze, Sociálně právní ochranou dětí a obcemi.
Děkujeme všem, kdo se do sbírky zapojili!

Oleg Kapinus, pracovník pro PR a fundraising