PODĚKOVÁNÍ DÁRCŮM Z HAVŘIC
4. srpna 2022 Charita UB

PODĚKOVÁNÍ DÁRCŮM Z HAVŘIC

Děkujeme dárcovskému páru z Havřic, který ve středu 3. srpna kontaktoval pracovníka charitního Centra potravinové a materiální pomoci sv. Zdislavy v Uherském Brodě (dále jen CPMP). 

Oba mladí lidé, kteří si nepřáli zveřejnit svá jména (ve své skromnosti uvedli, že dar nevěnují Charitě kvůli svému zviditelnění, ale proto, že chtějí pomoci potřebným) přivezli do skladu CPMP krabici pracích prostředků a krémů na ruce. Děkujeme za jejich vstřícnost a nevšední skromnost. Prosíme i další případné dárce - pokud mohou do CPMP darovat jakékoliv trvanlivé potraviny (konzervy, těstoviny, mouku, hrách, fazoli, bulgur, rýži, cukr, sůl...) a hygienické zboží v jakémkoli množství, budeme za tuto pomoc velmi vděčni. 
CPMP Uherský Brod poskytuje potravinovou a materiální pomoc osobám v akutní sociální nouzi, u kterých už byly vyčerpány všechny formy pomoci poskytované standardním sociálním systémem. Přesto bývá tato pomoc pro řadu lidí nedostačující, a CPMP je tak pro ně mnohdy poslední možností, jak další pomoc – v podobě potravinové a materiální podpory, získat. Skutečnou situaci žadatelů posuzuje sociální odbor Městského úřadu Uherský Brod a jeho pracovníci vystaví klientovi potvrzení tak, aby pomoc CPMP nebyla zneužívána. Nejčastějšími žadateli o tuto formu pomoci bývají matky – samoživitelky s malými dětmi, ale i senioři, lidé bez domova a další sociálně slabí lidé z ORP Uherský Brod.
CPMP Uherský Brod sídlí v budově Městské nemocnice s poliklinikou, Partyzánů 2174. Kontakt na vedoucího CPMP, pana Kamila Hodulíka: 705 616 916, e-mail: kamil.hodulik@uhbrod.charita.cz

Oleg Kapinus, pracovník pro PR a fundraising

IMG_20220804_074455