OPRAVENÝ OBJEKT V BRODĚ BUDE UŽ BRZY SLOUŽIT LIDEM. DÍKY CHARITĚ
16. října 2020 Charita UB

OPRAVENÝ OBJEKT V BRODĚ BUDE UŽ BRZY SLOUŽIT LIDEM. DÍKY CHARITĚ

Historická budova v dolní části Masarykova náměstí v Uherském Brodě se v posledních měsících a týdnech změnila k nepoznání. Z někdejší nevzhledné a zastaralé budovy je nyní moderní dům, který bude díky brodské Charitě sloužit veřejnosti ke komunitnímu setkávání.

„Sleduju pracovní ruch v okolí té budovy, a uvnitř už delší dobu. Co v ní bude po opravě, ale nevím. Říkáte, že komunitní centrum? Tak to jsem rád, protože místo, kde se mohou setkávat lidé, je velmi důležité. Zvláště v dnešní hektické době,“ poznamenal jeden z oslovených obyvatel Uherského Brodu, který si budovu ve středu 14. října se zájmem prohlížel.
Více vysvětlil ředitel Charity Uherský Brod, Petr Houšť. „Stavební práce v objektu finišují, a musím konstatovat, že jsem s výsledkem hodně spokojený. Letitý objekt bylo nutné kompletně přestavět. Stavební práce byly velmi náročné, ale nakonec se vše podařilo. Myslím, že občané budou mile překvapeni, až navštíví nové Víceúčelové komunitní centrum třeba v rámci dne otevřených dveří. Prostředky na zakoupení budovy jsme získali z evropských dotací,“ podotkl Petr Houšť. Jak dále poznamenal, komunitní centrum v regionu zcela chybí, veřejnost po něm řadu let volá, a vedení Charity nepochybuje, že své využití najde. „V tomto centru najdou své zázemí některé naše sociální služby a rovněž umožní  setkávání rozličných skupin lidi, například nemocných, či zdravotně postižených se zdravými, seniorů s mladými lidmi, nabídne zajímavé programy pro občany města Uherského Brodu a okolí, a podobně,“ upřesnil Petr Houšť, který doplnil, že Víceúčelové komunitní centrum bude veřejnosti sloužit od počátku roku 2021.  

Oleg Kapinus, pracovník pro PR a fundraising