LIDÉ VE STRÁNÍ NA POTŘEBNÝCH ROZHODNĚ NEŠETŘILI
12. září 2022 Charita UB

LIDÉ VE STRÁNÍ NA POTŘEBNÝCH ROZHODNĚ NEŠETŘILI

Úctyhodných přibližně 240 kilogramů potravin a drogistického zboží darovali na pomoc potřebným lidé ze Strání. V tamní prodejně Jednoty se totiž konala v pátek 9. září, před hodami v obci, další z potravinových sbírek s názvem „Ne každý má hody“. Tyto sbírky pořádá v některých prodejnách Jednoty v regionu už několik let Charita Uherský Brod ve spolupráci s obchodním řetězcem Jednota.

Do organizace sbírky ve Strání se s velkou ochotou a vstřícností zapojila i nová dobrovolnice brodské Charity. A její premiéra slavila nemalý úspěch. „Dobrovolnice Charity s lidmi velmi srdečně komunikovala, vysvětlovala jim účel sbírky a lidé na ni velmi dobře reagovali,“ poznamenal pochvalně personál prodejny. Výsledek sbírky jejich slova jen potvrzuje…Zákazníci během dopoledne darovali šest velkých beden zboží. „I personál prodejny daroval půl vozíku potravin a dalšího zboží. A v průběhu sbírky nechyběly i vtipné momenty a reakce. Například jedna paní se v prodejně zastavila u košíku s darovaným zbožím a ukázala na sebe se slovy – Já jsem charita! Ale do košíku nic nedala a odešla,“ popisuje zážitek dobrovolnice brodské Charity.
Velmi děkujeme všem, kdo jakýmkoli způsobem do sbírky přispěli a podpořili tak potřebné na Uherskobrodsku.
Veškeré zboží z těchto sbírek putuje do skladu Centra potravinové a materiální pomoci sv. Zdislavy (CPMP) Charity Uherský Brod. Z tohoto skladu je následně poskytováno lidem v akutní sociální nouzi, kteří však musí svůj požadavek podpořit potvrzením ze sociálního odboru. Ten skutečnou situaci žadatelů posoudí a v případě, že zjistí, že žadateli stávající státní sociální podpora nedostačuje, vystaví žádost pro CPMP o poskytnutí potravinové a materiální pomoci.

Oleg Kapinus, pracovník pro PR a fundraising

1  III  IMG_20220909_152507