U potravinové sbírky v Dolním Němčí pomáhali dobrovolníci z Kralup nad Vltavou
6. května 2016 Články

U potravinové sbírky v Dolním Němčí pomáhali dobrovolníci z Kralup nad Vltavou

Úctyhodných 170 kilogramů potravin darovali během dopoledne v sobotu 30. dubna 2016 zákazníci prodejny Jednota v Dolním Němčí. Přispěli tak do sbírky potravin na pomoc rodinám v krizové sociální situaci.

Úctyhodných 170 kilogramů potravin darovali během dopoledne v sobotu 30. dubna 2016 zákazníci prodejny Jednota v Dolním Němčí. Přispěli tak do sbírky potravin na pomoc rodinám v krizové sociální situaci. Sérii sbírek „Ne každý má hody“ pořádá od minulého roku na různých místech Uherskobrodska Oblastní charita Uherský Brod. Vybrané potraviny, ale i nepotravinové zboží (pleny, čisticí a hygienické potřeby) jsou ukládány do uherskobrodského skladu Centra potravinové a materiální pomoci a postupně rozdány potřebným.

„Pomoc s uspořádáním sbírky nám nabídla dobrovolnice, která přijela za příbuznými na hody do Dolního Němčí až z Kralup nad Vltavou. Tato paní je zaměstnankyní kralupské Charity a se svým manželem tam vedou projekt na pomoc dětem v sirotčinci v Kongu. V dolněmčanské Jednotě pomáhala při sbírce i se svými dvěma dětmi,“ vysvětlil hlavní organizátor potravinové sbírky a vedoucí Centra potravinové a materiální Pomoci František Bílek, který připomněl, že mezi darovanými potravinami převažovaly konzervy, trvanlivá mléka a těstoviny.

 

Oleg Kapinus

Pracovník pro PR a fundraising

Oblastní charita Uh. Brod