Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Arcidiecézní charita Olomouc hledá Ředitele/ Ředitelku do Charity Olomouc

Olomouc – Řídit organizaci, která pomáhá potřebným v duchu milosrdné lásky, umět ji prosadit a neustále upevňovat její zázemí. To je výzva. Charita hledá vhodného člověka na post ředitele/ ředitelky do Olomouce. Strukturovaný životopis s motivačním dopisem, představou o řízení Charity Olomouc a další dokumenty mohou uchazeči posílat na adresu Arcidiecézní charity Olomouc až do 19. října

Podzim v Horním Němčí

I přes sluníčkové dny je podzim tady a hlásí se o pozornost. Je to období plné přírodních krás, barevnosti a synchronizace přírody.

Nový vůz využije terénní pečovatelská služba

Nový automobil získala, díky sponzorům, Oblastní charita Uherský Brod. „Vůz bude sloužit pro potřeby terénní Charitní pečovatelské službě Uh. Brod, aby mohl pečovatelský tým dojíždět do domácností našich klientů, kterých stále přibývá.

Drakiáda

V sobotu 13.10. se na Hvězdárně v Uherském Brodě sešli koledníčci, dobrovolníci, přátelé i známí naší Charity a pouštěli jsme draky.

Předávání zkušenosti pracovníkům Denního centra z Oblastní charity Uherské Hradiště

V pondělí 8.10.2018 u nás proběhla stáž pracovnic denního centra z OCH Uherské Hradiště.

Mnemotechnická pomůcka Centra seniorů

Pracovníci Centra seniorů nelenili a za pomoci PET láhví a vršků vyrobili mnemotechnickou pomůcku, která slouží ke skládání slov.

Sponzoři, dárci, podpoříte nákupem televizí novou službu brodské charity?

Do konce letošního roku zahájí činnost nově zřizovaná služba Charity Uherský Brod - Odlehčovací služba Strání.

Na Vánoční balíčky se letos těší 414 chudých dětí z Ukrajiny

Chaloupka, ve které žijí dvě cizí rodiny. Nevede k ní silnice, cesta je bahnitá, plná děr. V ukrajinském Lopatynu takhle bydlí desetiletý Roman. Chlapec má Downův syndrom, rodina je velmi chudá, loni neměla doma ani vánoční stromeček. O to víc chlapci udělal radost Vánoční balíček. Čeští dárci mu poslali sportovní bundu, papírové skládačky a hakisak. Největší radost mu udělal fotbalový míč, se kterým si hned zakopal. A Roman nebyl jediný, kdo měl radost, usmívali se babička s dědečkem i sousedé. Arcidiecézní Charita Olomouc dopravuje dárky na Ukrajinu každý rok, letos má na seznamu 414 potřebných dětí, které zájemci z ČR mohou obdarovat. Je to o 73 dětí víc než loni.

20. výročí otevření Charitního domu sv. Andělů strážných v Nivnici

V letošním roce uplyne 20 let, kdy byl dům, původně sloužící chudým starcům, zrekonstruován a slouží jako domov pro seniory. Kapacita charitního domu je 17 míst a za 20 let posloužil již 129 klientům nejen z Nivnice, ale také z okolních obcí. Po celou dobu naší činnosti se snažíme o vytvoření domácího prostředí péčí, komunikací, aktivitami, výzdobou.