Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Pracovníci brodské Charity se opět vzdělávali v Trnavě

Do Trnavy se v úterý 11. prosince vydalo 10 pracovníků Oblastní charity Uherský Brod, aby se zúčastnili dalšího školení v rámci projektu přeshraniční spolupráce s Trnavskou arcidiecézní Charitou.

Ježíškova vnoučata v Nivnici

V letošním roce znovu přišla nabídka zapojit naše klienty do projektu Českého rozhlasu – Ježíškova vnoučata. Obešli jsme všechny obyvatele a ptali se jich na nesplněná přání, potřeby, sny.

Poděkování Pečovatelské službe Korytná

Ráda bych pochválila Vaše spolupracovníky z Pečovatelské služby Korytná.

Na Uherskobrodsku začala Adventní potravinová sbírka

Takto byl včera, v pondělí 10. prosince, zaplněný kufr charitního auta po návštěvě Pašovic a Prakšic.

Oceněné dobrovolníky čekalo uznání, pohoštění i drobné dárky

Ocenění dobrovolníků se uskutečnilo ve čtvrtek 6. prosince v prostorách Oblastní charity Uherský Brod. Právě tato organizace totiž činnost dobrovolnického centra zastřešuje.

Společnost WELCO není k potřebám Charity lhostejná

Významnou finanční pomoc přislíbil brodské Charitě jednatel uherskobrodské společnosti Welco, s.r.o., pan Ing. Robert Hnátek (na snímku vpravo).

Linea Nivnice opět podpořila činnost brodské Charity

Velkou vstřícnost projevil vůči práci Charity a potřebám klientů generální ředitel společnosti Linea Nivnice, pan Gabriel Slanicay, kterého v těchto dnech navštívil ředitel brodské Charity Petr Houšť s pracovníkem pro PR a fundraising, Olegem Kapinusem.

Pracovníky brodské Charity nadchla města Brusel i Bruggy

Celkem čtyři dny strávilo na konci listopadu v Bruselu šest pracovníků brodské Charity v čele s ředitelem organizace Petrem Houštěm. Hlavním účelem cesty byla návštěva sídla Evropského parlamentu. Nechyběla samozřejmě prohlídka pamětihodností Bruselu, a na zpáteční cestě i návštěva historického skvostu - města Bruggy.

V Horním Němčí slavnostně rozsvítili vánoční strom

Před Charitním domem sv. Václava v Horním Němčí se v pátek večer rozsvítil vánoční strom. Akci pořádal místní obecní úřad pod vedením pana starosty Lumíra Kreisla, který svým proslovem celou akci zahájil.

Naléhavý úmysl Apoštolátu modlitby papeže Františka na měsíc prosinec 2018

– aby plamen naděje rozehnal temnoty války a děti v Sýrii zakoušely v čase přípravy na Vánoce pokoj

Papež František k tomu říká: Advent je dobou naděje. Nyní bych rád přijal za svou naději na pokoj pro děti v Sýrii, milované Sýrii, mučené válkou, která trvá již osm let. Proto se připojuji k iniciativě Pomoc trpící církvi (Kirche in Not) a zapalím nyní svíci spolu s mnoha syrskými dětmi a mnoha věřícími ve světě, kteří v této chvilí činí totéž.