VÍCEÚČELOVÉ KOMUNITNÍ CENTRUM ZAHÁJILO PROVOZ SLAVNOSTNĚ
28. listopadu 2021 Charita UB

VÍCEÚČELOVÉ KOMUNITNÍ CENTRUM ZAHÁJILO PROVOZ SLAVNOSTNĚ

Kolegy z Trnavské arcidiecézní charity pozvali, v pátek 19. listopadu, zástupci brodské Charity k slavnostnímu otevření Víceúčelového komunitního centra na Masarykově náměstí v Uherském Brodě.

„Prostředky na zakoupení budovy jsme využili zejména z evropských dotací. Komunitní centrum v regionu zcela chybí, veřejnost po něm řadu let volá, a proto nepochybujeme, že své využití najde. Toto zařízení umožní především setkávání rozličných skupin lidi, například nemocných a hendikepovaných se zdravými, seniorů s mladými lidmi, nabídne programy pro osamocené lidi, a podobně. Plánujeme i edukační programy, jako například kurzy práce na počítačích pro seniory, přednášky, volnočasové aktivity a mnohé další,“ vysvětlil ředitel brodské Charity Petr Houšť.  Novinku Charity v podobě komunitního centra však vítají i oslovení obyvatelé Uherského Brodu.  Akce se uskutečnila v rámci projektu přeshraniční spolupráce s názvem Společně bez hranic, operačního programu INTERREG V-A Slovenská republika – Česká republika (kód projektu: CZ/FMP/11b/05/063).

Oleg Kapinus, pracovník pro PR a fundraising

DSC05638  DSC05648  IMG_20211126_130416  DSC05677  IMG_20211126_144118