REGIONÁLNÍ DOBROVOLNICKÉ CENTRUM ZLÍNSKÉHO KRAJE
30. června 2020 Charita UB

REGIONÁLNÍ DOBROVOLNICKÉ CENTRUM ZLÍNSKÉHO KRAJE

Od 15.6. 2020 působíme jako Regionální dobrovolnické centrum (RDC) Zlínského kraje v rámci projektu Koncepce rozvoje dobrovolnictví v ČR – Pilotní ověření projektu rozvoj dobrovolnictví v ČR (10 krajích fungují RDC již od 1.5. 2020).

Neznamená to, že nově budeme nahrazovat lokální dobrovolnická centra, naopak – chceme je podporovat, pomáhat jim a propojovat je se zájemci o dobrovolnickou činnost. Mezi naše hlavní úkoly dané projektem patří například zprostředkování nabídky a poptávky, podpora a propagace dobrovolnické činnosti, vzdělávání dobrovolníků i koordinátorů, poradenství, správa webových stránek a sociálních sítí RDC, kde budeme informovat o novinkách ve světě dobrovolnictví a také zde bude dostupná databáze dobrovolnické nabídky i poptávky. Dále například uspořádání akcí pro veřejnost a spolupráce se samosprávou v oblasti dobrovolnictví.   
Rádi bychom tak otevřeli dveře novým dobrovolníkům i příležitostem, podpořili a pomohli těm stávajícím, a zkrátka „šlápli do pedálů“, aby se v našem kraji dobrovolnictví rozvíjelo. Více informací o projektu naleznete na stránkách Ministerstva vnitra ČR.
Chcete-li se s námi spojit, kontaktujte nás prostřednictvím e-mailu: jana.haluzova@uhbrod.charita.cz nebo telefonu: 724 651 281. Od úterý 7. července nás také můžete navštívit osobně ve Zlíně (Tř. Tomáše Bati 204) každé úterý a čtvrtek 9:00-14:00.

Mgr. Jana Haluzová – vedoucí RDC ZK


Projekt:  Koncepce rozvoje dobrovolnictví v České republice s akcentem
na zajištění regionální a oborové dostupnosti dobrovolnictví v podobě dobrovolnických center

Reg. č. projektu:         CZ.03.2.63/0.0/0.0/15_029/0003724

logo I

logo II