POMOC CHARITNÍHO CPMP NEMOCNÉMU KLIENTOVI
9. srpna 2022 Charita UB

POMOC CHARITNÍHO CPMP NEMOCNÉMU KLIENTOVI

Pomoc Centra potravinové a materiální pomoci sv. Zdislavy (CPMP) Charity Uherský Brod využil, mimo jiné, v úterý 9. srpna i senior z Uherskobrodska, který se ocitl ve velmi nezáviděníhodné situaci. 

Byl více než půl roku hospitalizován v nemocnici, přičemž neměl zajištěno vyplácení důchodu. I po propuštění z nemocnice je z důvodu nemoci prakticky upoután na lůžko a nepohybuje se mimo své bydliště. Jeho případem se začaly zabývat pracovnice Odboru sociálních věcí města Uherský Brod, které mu v těchto dnech důchod, dávky a další pomoc, znovu vyřizují. „Napadlo nás, že bychom pánovi v jeho situaci pomohli i potravinovou pomocí, kterou Charita Uherský Brod lidem v akutní nouzi poskytuje. Jsme tedy velmi rádi, že jsme potravinovou a materiální pomoc od Charity pro tohoto pána získali. V opačném případě bychom zřejmě museli pro klienta nakoupit z vlastních prostředků,“ poznamenala pracovnice odboru sociálních věcí.
Veškeré kontaktní údaje na klienta má Charita Uherský Brod k dispozici. Pomoc Centra potravinové a materiální pomoci je vydávána pouze po prověření skutečné situace klienta sociálním odborem a písemně zdokumentována tak, aby nedocházelo ke zneužití této formy pomoci.
Nejčastějšími žadateli o potravinovou a materiální pomoc bývají matky – samoživitelky s malými dětmi, ale i senioři, lidé bez domova a další sociálně slabí lidé z ORP Uherský Brod.
Prosíme veřejnost, firmy, obchodní řetězce a další případné dárce - pokud mohou do CPMP darovat jakékoliv trvanlivé potraviny (konzervy, těstoviny, mouku, hrách, fazoli, bulgur, cukr, sůl...) a hygienické zboží v jakémkoli množství (šampony, prací prostředky, vlhčené ubrousky, pleny, vložky, toaletní papír, atd.), budeme za tuto pomoc velmi vděčni. 
CPMP Uherský Brod sídlí v budově Městské nemocnice s poliklinikou, Partyzánů 2174. Kontakt na vedoucího CPMP, pana Kamila Hodulíka: 705 616 916, e-mail: kamil.hodulik@uhbrod.charita.cz

Oleg Kapinus, pracovník pro PR a fundraising, Charita Uherský Brod