DO POTRAVINOVÉ SBÍRKY SE ZAPOJILY ŠKOLY, ÚŘADY I PRODEJNY
26. května 2022 Charita UB

DO POTRAVINOVÉ SBÍRKY SE ZAPOJILY ŠKOLY, ÚŘADY I PRODEJNY

Od čtvrtku 19. května do středy 25. května trvala sbírka potravin, kterou Charita Uherský Brod uspořádala na Uherskobrodsku. Do sbírky se zapojily prodejny Jednoty, některé brodské školy a Městský úřad Uherský Brod. V těchto dnech probíhá svoz darovaných potravin z prodejen Jednota.

Zboží ze sbírky ve školách a z brodské radnice už bylo převezeno do charitního Centra potravinové a materiální pomoci (CPMP), které sídlí v Městské nemocnici s poliklinikou v Uherském Brodě.
Velké množství potravin, zhruba 130 kilogramů, darovali například zaměstnanci Městského úřadu Uherský Brod. „Do sbírky se zapojilo zhruba 30 našich zaměstnanců. V budoucnu podobným způsobem opět potřebným – klientům Charity Uherský Brod, pomůžeme. Například v rámci podobné sbírky před Vánoci,“ přislíbila Vladimíra Havlíková, vedoucí Odboru sociálních věcí, která vzala organizaci aktuální potravinové sbírky na radnici na svá bedra.
V prodejnách Jednota v regionu zákazníci darovali zhruba 180 kilogramů potravin.
Potravinovou sbírku uspořádala Charita Uherský Brod z důvodu velkého náporu sociálně slabých a ukrajinských uprchlíků, kteří v posledních týdnech míří do CPMP. „Na tak velký nápor není naše Centrum zařízeno. Bylo v době vzniku prioritně určeno na jakousi první pomoc těm, kteří už vyčerpali ostatní možnosti pomoci nabízené sociálním systémem, zejména matkám samoživitelkám s malými dětmi, seniorům, a dalším lidem v akutní nouzi. Za zvýšeným zájmem o potraviny z našeho skladu tak zřejmě stojí razantní zdražování potravin a uprchlická krize z Ukrajiny,“ zamýšlí se vedoucí CPMP Kamil Hodulík.
Sbírka sice skončila, sběr potravin od dárců ze široké veřejnosti ale dále pokračuje. Potraviny a hygienické potřeby můžete i nadále přinést do skladu Centra potravinové a materiální pomoci (CPMP) Charity Uherský Brod. Sbírku také můžete podpořit finančně, a to jakoukoliv částkou, přímo v účtárně brodské Charity (Mariánské nám. 13, Uh. Brod).
Všem, kdo sbírku podpořili nebo dále podpoří, velmi děkujeme!!!

Oleg Kapinus – pracovník pro PR a fundraising

 20220525_144753  DSC05989