BRODSKÁ SBÍRKA POTRAVIN: LIDÉ DAROVALI 711 KILOGRAMŮ ZBOŽÍ
23. listopadu 2020 Charita UB

BRODSKÁ SBÍRKA POTRAVIN: LIDÉ DAROVALI 711 KILOGRAMŮ ZBOŽÍ

V sobotu 21. listopadu se uskutečnila v hypermarketu TESCO podzimní sbírka potravin a drogistického zboží na pomoc lidem v akutní sociální nouzi. 

„Sbírka s celonárodním charakterem dopadla skvěle.  Zákazníci darovali v Uherském Brodě celkem 711 kilogramů potravin a drogerie. Minulý rok to bylo velmi podobné, tehdy jsme z Tesca odváželi 742 kilogramů zboží,“ srovnal výsledky obou ročníků František Bílek, zástupce ředitele uherskobrodské Charity a koordinátor sbírkové činnosti.  Kvůli epidemii COVID-19 panovaly v prodejnách po celé zemi přísnější podmínky -  byl omezen počet nakupujících v obchodech, letos také nerozdávali dobrovolníci brodské Charity informační letáčky u vstupu.„Je poznat, že lidé jsou v tomto období více vnímaví k potřebám druhých, a to nás moc těší. Jde to poznat i na celkové výsledku v celé zemi, kde hlásí rekord. Stalo se minimálně ve čtyřech případech, že nám někdo za pokladnami daroval plný nákupní košík!Moc děkujeme za tyto dary, které už dnes rozdáváme lidem krizi našeho regionu,“ dodal František Bílek.
Více informací o celorepublikové Podzimní sbírce potravin zde: https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/potraviny-zbozi-potravinova-sbirka-covid-19-koronavirus-potravinova-banka_2011221832_gak

Oleg Kapinus, pracovník pro PR a fundraising
František Bílek, zástupce ředitele Charity Uherský Brod