BRODSKÁ CHARITA PREZENTOVALA SVÉ SLUŽBY
9. září 2022 Charita UB

BRODSKÁ CHARITA PREZENTOVALA SVÉ SLUŽBY

Přednášky o domácí hospicové péči, dobrovolnictví, azylovém bydlení a přidružené problematice, výroba odznaků i zábava se společenskými hrami s pracovníky charitního dobrovolnického centra, výstava fotografií a informací o službách Charity Uherský Brod a dalších organizací i večerní benefiční koncert – tak vypadal čtvrtek 8. září v Domě kultury Uherský Brod. 

V prostorách tohoto zařízení se totiž v průběhu celého dne konala výstava regionálních sociálních služeb. A protože je Charita Uherský Brod největším poskytovatelem sociálních služeb v regionu, nemohla chybět obsáhlá prezentace této organizace. „My jsme na této akci například nabídli prezentaci služeb Azylového domu pro matky s děti v tísni a zaměřili jsme se na domácí násilí, šikanu dětí a další témata,“ poznamenala Jana Batoušková, vedoucí charitního Azylového domu pro matky s dětmi v tísni Uherský Brod.
Oslovení účastníci akce odcházeli z prezentace spokojeni. „Přiznám se, že jsem vůbec netušila, že na Uherskobrodsku působí tak velké množství sociálních služeb. Je dobře, že organizátoři tuto akci připravili, už kvůli informovanosti veřejnosti, která tak má možnost zjistit více o nabídkách sociálních služeb a v případě potřeby tyto služby využít,“ podotkla jedna z návštěvnic akce, paní Jarmila Smetanová.  
Akci s názvem „Město lidem“ pořádalo Město Uherský Brod ve spolupráci s neziskovou organizací Korunka Pomáhá. Slavnostní den uzavřel benefiční koncert, na kterém vystoupili Vašo Patejdl, Kamila Nývltová a Věrka Strbačková. Výtěžek koncertu je určený dětem ze Základní školy Čtverka v Uherském Brodě. (Fotogalerii z akce najdete na Facebooku Charity Uherský Brod).

Oleg Kapinus, pracovník pro PR a fundraising

DSC06319 DSC06337  DSC06381