1.12. je Mezinárodním dnem štědrosti a dobrých skutků...
1. prosince 2020 Charita UB

1.12. je Mezinárodním dnem štědrosti a dobrých skutků...

Není potřeba posílat miliony na něčí činnost, stačí udělat malinký dobrý skutek.

V dnešní době jde víc než dříve vidět, kolik lidí je ochotných pomáhat druhým a zapojit se do činnosti ve svém volném čase zdarma. Bez nároku na mzdu. Za úsměv, radost, podání ruky plné vděku. Za jedničku z matiky v příští písemce. Nebo jen za salvu smíchu při houpání na houpačce. Nebo za tiché poděkování mrknutím očí po přečtení oblíbené knihy imobilní seniorce odkázané na druhé. Dojemná slza na závěr příběhu, který si dříve paní sama už stokrát přečetla, když ještě mohla. Nebo za "díky jsi zlatá" v emailu, kam dobrovolník posílá zpracované grafiky nebo přeložené texty.

Je mnoho a mnoho způsobů, jak poděkovat a je mnoho a mnoho způsobů, jak pomáhat. Chcete se zapojit jako dobrovolník a nevíte kam a jak? Ozvěte se, budeme hledat cesty :-) Máte v sousedství osamocenou osobu, které dnes zajdete udělat radost kouskem domácího štrůdlu a hodinkou povídání? Do toho :-) Dobré skutky děláme my sami tím, že je v dobrém vykonáme. A může to být maličkost, která přinese moře radosti Vám i obdarovanému člověku. A vlastně nejde jen o datum 1.12., každý den je dost dobrý na to, abychom udělali dobrý skutek. Jen dnes si to možná říkají tisíce lidí po celém světě, že by právě dnes mohli začít. :-)

Děkujeme, že pomáháte!

(děkuji za fotku DOMEK - Zlín z dobrovolnického programu Dvě D - Zlín (dříve Pět P) na fotografii dvojice, která se schází již 4tým rokem)

Mgr. Jana Haluzová