Chci pomáhat

Dobrovolníkem může být každý, kdo chce bez nároku na odměnu věnovat svůj volný čas, energii, nebo schopnosti pro dobrou věc. Dobrovolník svojí činností pomáhá potřebnému člověku, podporuje chod jednotlivých služeb a akcí. Chcete doučovat děti, předčítat v knihovně, jít na procházku s osamělým seniorem, pomoci rodině v nouzi najít pevnou půdu pod nohama nebo vás láká starat se o zahrádku domova pro seniory? Chcete pomoci v aktuální koronakrizi tam, kde je potřeba pomocné ruce? Chcete pomoci udělat kolem nás hezčí místo k životu? Péct perníčky s dětmi v dětském domově, udělat grafiku na dobročinný běh nebo vás napadá jiná činnost, kterou byste chtěl/a být nápomocná druhým? Dejte nám vědět, budeme hledat cesty a způsoby.

Brigádník je osoba placena za svou práci a má s organizací uzavřen patřičný dokument zákoníku práce (DPČ, DPP, HPP).

Praktikant či stážista vykonávají činnost na základě výše uvedených smluv či na základě dohody o provedení praxe. Výhodou je, že mají znalosti ze školy a přichází je uvést do praxe, nejsou tak zcela neznalí v daném oboru, který studují.

Brigádníky i praktikanty evidujeme v této databázi pouze po dobu mimořádné situace řešení koronakrize pro místa, kde kvůli pandemii jsou oslabené týmy v pomáhajících profesích. Nejsme portál pracovních nabídek!

Svou pomoc můžete nabídnout přímo kontaktům uvedeným v Databázi pomoci (odkaz na Databázi pomoci) u poptávky, která Vás zaujme. Nenajdete-li žádnou vhodnou, vyplňte prosím níže formulář. Chcete-li se s námi raději setkat osobně či se na cokoliv z oblasti dobrovolnictví zeptat, neváhejte nás kontaktovat.