17. května 2016 Články

Zdrávas Maria ve Vlčnově

Celá svá léta slavili naši uživatelé měsíc květen jako měsíc Panny Marie a sním spojenou tradici májových pobožností. Jak jim postupně roky plynuly, zdraví je donutilo se přestěhovat do Charitního domu a kostel se pro jejich nohy začal zdát více a více vzdálený, tak úcta k Marii nepřestala trvat. Protože blahoslavená Panna vede nejbezpečnější cestou ke svému Synu a nikdy nestrhuje pozornost na sebe, ale vždy nás směřuje ke Kristu, scházíme se každodenně k ,,májové“ v kapli Charitního domu. Společně se modlíme růženec a litanie k Panně Marii, občas zapějeme  nějakou tu ,,mariánskou“.

Májová pobožnost kromě duchovního rozměru často otevírá vzpomínky uživatelů vztahující se k návštěvám kostela, kterých se za celý život nashromáždilo ne zrovna málo. Jak s úsměvem na tváři říká jedna z našich uživatelek: ,,Májová to byla vždycky příležitost jak se dostat z domu, po ní se chodívávalo za mládencemi.“