Vlčnov: lidé darovali na pomoc potřebným 40 kilogramů zboží
3. června 2016 Články

Vlčnov: lidé darovali na pomoc potřebným 40 kilogramů zboží

Při tradiční Jízdě králů ve Vlčnově lidé nemysleli jen na bujaré oslavy, ale někteří z nich se zamysleli také nad tím, jak pomoci těm, kteří to nejvíce potřebují.

Při tradiční Jízdě králů ve Vlčnově lidé nemysleli jen na bujaré oslavy, ale někteří z nich se zamysleli také nad tím, jak pomoci těm, kteří to nejvíce potřebují. Ukázal to výsledek potravinové sbírky, která se uskutečnila v pátek 27. dubna ve Vlčnově, v tamní prodejně Jednoty. Lidé v rámci sbírky darovali celkem 40 kilogramů potravin. „Jsme vděčni za to, že lidé, kteří měli před Jízdou králů zcela jistě velké starosti s úklidem domácností a přípravou na mimořádnou slavnost, projevili dobrou vůli pomoci sociálně slabým v regionu. Zákazníci prodejny nejčastěji darovali mouku a těstoviny,“ konstatoval vedoucí Centra potravinové a materiální pomoci v Uh. Brodě František Bílek, který dodal, že mezi dárci byli i zaměstnanci vlčnovské prodejny Jednota.     

„Přestože se při předchozích akcích tohoto typu vybralo pro potřebné výrazně více potravin i nepotravinového zboží, jsme za jakýkoliv příspěvek občanů Vlčnova velmi vděčni,“ poznamenal ředitel Oblastní charity Uherský Brod Petr Houšť. 

Série potravinových sbírek s názvem „Ne každý má hody“ se koná v úzké spolupráci s vedením Jednoty spotřebního družstva Uherský Ostroh od minulého roku. Lidé mohli darovat trvanlivé potraviny ale i hygienické potřeby či prací prostředky.

Oleg Kapinus,

Pracovník pro PR a fundraising

Oblastní charita Uherský Brod