Na turnaji v „Člověče, nezlob se!“ triumfovali hráči luhačovické Charity
16. září 2019 Články

Na turnaji v „Člověče, nezlob se!“ triumfovali hráči luhačovické Charity

Další ročník „celocharitního“ turnaje ve hře „Člověče, nezlob se!“ se uskutečnil ve čtvrtek 12. září na zahradě Charitního domu v Horním Němčí.

Akce pro klienty několika Charit regionu se konala v pořadí po třinácté. Nad herními plány se sešlo víc jak 50 soutěžících, a to jak seniorů, tak klientů terapeutických dílen a jejich rodinných příslušníků. Turnaji přálo krásné počasí a dobrou náladu podpořilo i kvalitní a pečlivě připravené občerstvení od personálu charitního domu a sponzorů (Řeznictví a uzenářství Kadlček Dolní Němčí, Tesco Uherský Brod).
„Tento turnaj je mezi klienty velmi oblíbený, proto ho také tolik let pořádáme. Neslouží jen k vítanému rozptýlení účastníků, ale je také přirozeným a zábavným prostředkem k jejich aktivizaci, procvičení jemné motoriky a paměti,“ podotkla vedoucí Charitního domu v Horním Němčí, paní Markéta Hurtová. 
Vítězem turnaje se stali René Floss a Jan Krajíček (Charita Luhačovice), na druhém místě skončila Helena Kadlčková (Pečovatelská služba Horní Němčí) a třetí místo obsadil Karel Málek (Pečovatelská služba Horní Němčí).

Oleg Kapinus, pracovník pro PR a fundraising