Do Kabelkového veletrhu výrazně přispěly i pracovnice brodské Charity
18. května 2016 Články

Do Kabelkového veletrhu výrazně přispěly i pracovnice brodské Charity

Celkem 98 kabelek věnovaly do „Kabelkového veletrhu“ na pomoc potřebným pracovnice Oblastní charity Uherský Brod. Charitativní veletrh se konal v pondělí 16. května ve foyer Slováckého divadla.

Celkem 98 kabelek věnovaly do „Kabelkového veletrhu“ na pomoc potřebným pracovnice Oblastní charity Uherský Brod. Charitativní veletrh se konal v pondělí 16. května ve foyer Slováckého divadla. Zájemci si mohli zánovní kabelky, věnované od dárců z řad široké veřejnosti, za symbolický poplatek zakoupit. Výtěžek pak putoval na podporu provozu sociálně terapeutické dílny v Uherském Hradišti. „Podobnou akci jsem s kolegyněmi ráda podpořila, protože pro nás je radost při podobných akcích pomoci. Navíc jsem sama zaměstnankyní v sociálních službách a vím, jak každá, i drobná vstřícnost vůči potřebným důležitá,“ poznamenala Zdena Bartošová, vedoucí Pečovatelské služby Dolní Němčí.

Kabelkový veletrh, jehož organizátorem akce je nestátní nezisková organizace Naděje, se v Uherském Hradišti uskutečnil v pořadí podruhé. Při prvním ročníku lidé věnovali do prodeje 1500 kabelek, letos ještě o 300 více. Charitativní akce vynesla 49 tisíc korun.

 

Oleg Kapinus,

Pracovník pro PR a fundraising,

Oblastní charita Uh. Brod