Vlčnov: klienty bavila výroba velikonočních ozdob

Přestože do Velikonoc nám zbývají ještě téměř tři týdny, ve vlčnovském charitním domě jsme přípravě na velikonoční svátky věnovali celé první aprílové odpoledne.

Máme mezi sebou velmi šikovné a kreativní současné i bývalé kolegyně, které nám ukázaly své umění. Toto slunečné odpoledne strávily společně s námi a našimi klienty také naše děti – malovali jsme voskem na vajíčka, zhlédli ukázku vrtání do pštrosích vajec, ozdobili barvičkami  a ubrouskovou technikou květináčky, vyrobili kuřátka, zajíčky. Každé z dětí si odneslo domů několik krásných výrobků. Společnost nám dělala také dvojice roztomilých zakrslých králíků, kteří putovali z jedněch rukou do druhých.
Tato akce sice mnohonásobně překročila průměrnou hlučnost v našem zařízení, přesto jsme si ji všichni společně užili a vzájemně se potěšili. Tentokrát velikost jídelny téměř nestačila, ale už teď se těšíme na další společné třeba "zahradní" setkání.

Mgr. Petra Kuchařová, vedoucí CHD Vlčnov