Účastníci Tříkrálového koncertu ve Strání poděkovali koledníkům

Tradiční Tříkrálový koncert se uskutečnil v neděli 6. ledna v kostele ve Strání. Koncert podpořila obec Strání, farnost Strání, kterým patří veliké poděkování za dlouholetou podporu a pomoc!

Výtěžek z dobrovolného vstupného je dílem určený na podporu  Pečovatelské služby Strání a další část poslouží na stavbu nové fary ve Strání.Moderování se ujal, stejně jako v minulých letech Ondřej Benešík, poslanec PSP ČR a předseda Výboru pro evropské záležitostiHlavním účinkujícím byla Dechová hudba Straňanka, a jako hosté vystoupil ženský pěvecký sbor NETÁTA, cimbálová muzika Strýci a mužský pěvecký sbor S.E.N.Mezi hosty akce byli hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek, europoslankyně Evropského parlamentu  Michaela Šojdrová,  a všichni "porevoluční" starostové obce Strání, tedy MIlan Popelka, Antonín Zámečník, Pavel Mimochodek, Ondřej Benešík a současný starosta Antonín Popelka,  místostarosta obce Strání Marian Flekač, dále někteří starostové okolních obcí, a také ze Slovenska.Koncertu, který se konal v rámci projektu přeshraniční spolupráce s Trnavskou Arcidiecézní Charitou,  se zúčastnil i ředitel Trnavské arcidiecézní charity, pan Miroslav Dzurech, a v neposlední řadě i místní duchovní otec P. Stanislav Matyáš a místoděkan P. Petr Hofírek z Dolního Němčí, tradičním hostem pak byl i emeritní starosta z partnerské rakouské obce Euratsfeld Franz Menk a emeritní kapelník Helmut Weislein,Někteří návštěvníci přijeli poměrně z velké dálky - ze Znojemska, z Kroměříže, od Partizánského, Vsetína, Zubří, a Rakouska.„Při koncertu jsme vzpomněli i Tříkrálovou sbírku ve Strání, která tam proběhla o den dříve, v sobotu, a kdy se ve Strání vykoledovalo 112.770 korun. Poděkovali jsme koledníčkům za jejich  náročnou a Bohulibou službu, a také pracovníkům Pečovatelské služby ve Strání za pomoc s organizací sbírky,“ poznamenal kapelník Straňanky a ředitel Charity Uherský Brod Petr Houšť.Podle návštěvníků byl koncert velmi zdařilý, diváci opakovaně vyjádřili své nadšení potleskem vestoje.

Oleg Kapinus,
pracovník pro PR a fundraising