Pracovníky brodské Charity nadchla města Brusel i Bruggy

Celkem čtyři dny strávilo na konci listopadu v Bruselu šest pracovníků brodské Charity v čele s ředitelem organizace Petrem Houštěm. Hlavním účelem cesty byla návštěva sídla Evropského parlamentu. Nechyběla samozřejmě prohlídka pamětihodností Bruselu, a na zpáteční cestě i návštěva historického skvostu - města Bruggy.

„Zúčastnili jsme se této cesty na pozvání paní europoslankyně Michaely Šojdrové, která nás také přivítala a velmi se nám věnovala. Téměř všechny náklady spojené s návštěvou Bruselu bylo hrazeno z prostředků Evropského parlamentu,“ upřesnil ředitel Oblastní charity Uherský Brod Petr Houšť. Cesty do Bruselu se zúčastnila, kromě dalších pracovníků Charity, i vedoucí Pečovatelské služby Strání, paní Miroslava Havlíková. Ta své pocity z návštěvy sídla Evropského parlamentu popsala slovy: „Velmi mne zaujaly prostory samotného parlamentu. Proběhlo tam osobní setkání spojené s přednáškou o Evropském parlamentu s Michaelou Šojdrovou a dalšími europoslanci  Tomášem Zdechovským a Pavlem Svobodou. Opravdu silným zážitkem byla účast v hlavním jednacím sále na plenárním zasedání Evropského parlamentu.Dostali jsme sluchátka, navolili si češtinu a poslouchali…..Také se mi velmi líbily Bruggy. Kouzelné historické městečko, ozdobené do vánočního hávu, nás zcela ohromilo. Díky síti kanálu tvořených řekou Reie  jsou Bruggy označovány za „Benátky severu“.  Mezi silné zážitky patřila i návštěva Baziliky sv. Krve,“ poznamenala Miroslava Havlíková.

Oleg Kapinus,
pracovník pro PR a fundraising