Den dětí v Azylovém domě pro matky s dětmi v tísni Uherský Brod

Letos vyšlo datum svátku dětí na sobotu a taky se konečně ukázalo sluníčko, takže všichni pracovníci Azylového domu pro matky s dětmi v tísni Uherský Brod se s nadšením sešli na dvoře AD a připravili dětem zábavné odpoledne.

Pozvali jsme paní Markétu Mikuláštíkovou, která zájemcům malovala barvami na obličej motivy na přání. Všem to náramně slušelo a byli moc spokojení.
Na pískoviště byl přivezen písek darovaný firmou Silamo s.r.o. Hřiště bylo vyzdobeno nafukovacími balónky, po celé ploše bylo rozmístěno deset stanovišť pro plnění úkolů sportovních (skákání v pytli), vědomostních (poznávání zvířat a rostlin) i dovednostních jako například lovení dřevěných rybiček na udici, shazování plechovek.
Všechny děti dostaly kartičku, na kterou sbíraly razítka za splnění úkolů a po absolvování všech mohly hledat poklad plný sladkostí, vybraly si plyšovou hračku a z Tesco Hypermarket Uherský Brod dostaly balíček se sladkou odměnou. Další odměnou byl kopeček zmrzliny od firmy Adria GOLD s.r.o. Nivnice.
Po soutěžení následoval program – agility s pejsky, který zajistil Puňta KLUB Nivnice. Pro děti i dospělé to byla zábavná podívaná, všichni měli možnost se pomazlit se štěňátky a povodit psy pod odborným dohledem po překážkové dráze.
Krásné odpoledne jsme zakončili opékáním špekáčků, které jsme dostali jako sponzorský dar od firmy Voma s.r.o. Uherský Brod.
Děkujeme všem zmiňovaným sponzorům, kteří nám tímto pomohli uspořádat oslavu Dne dětí.

Text: Renata Slavíková
Foto:  Mgr. Radka Roubalíková, DiS.
pracovnice v sociálních službách, Azylový dům pro matky s dětmi v tísni Uherský Brod