Denní stacionář Domovinka je kontaktním místem České alzheimerovské společnosti. Proto vám představíme tuto společnost trošku blíže.

Mezinárodní alzheimerovská asociace „Alzheimer s Didease International“ se připomíná již od roku 1994, 21. září jako Mezinárodní den alzheimerovy nemoci. Česká alzheimerovská společnost se k této tradici připojila krátce po svém vzniku v roce 1997. Od roku 2001 si tento den připomínáme jako Pomerančový den. Jako symbol Mezinárodního dne alzheimerovy choroby je pomeranč, který je známý po celém světě. Česká alzheimerovská společnost má i své logo vážku, a také maskota NEDEJSU.

Oblastní charita Uherský Brod se stala v roce 2001 pobočkou ČALS (česká allzheimerovská společnost), denní stacionář Domovinka úzce s touto společností spolupracuje.

Od roku 2013 Česká alzheimerovská společnost slaví připomínku Alzheimerovy demence v září, od roku 2014 pod názvem DNY PAMĚTI  pro lepší srozumitelnost veřejnosti.

Kontakt na tuto společnost:
Česká alzheimerovská společnost
Šimůnkova 1600
Tel.:  286 883 676
alzheimer.cz

333333

V Denním stacionáři Domovinka v Uherském Brodě je možné si vyzdnout následující publikace, které byly vydány Českou alzheimerovskou společností:

• Dopisy České alzheimerovské společnosti
  • Strategie České alzheimerovské společnosti - Podpora a péče lidem postiženým syndromem demence
  • Na pomoc pečujícím rodinám  - Pro ty, kteří pečují o blízké postižené demencí