Oblastní charita Uherský Brod patří k největším poskytovatelům sociálních služeb z řady nestátních neziskových organizací ve Zlínském kraji.

Plně si uvědomujeme svoji dílčí odpovědnost vůči regionu ve kterém působíme, za lidi, kteří v něm žijí, včetně našich zaměstnanců. Uplatňování společenské odpovědnosti považujeme za nedílnou součást systému řízení naší organizace.

Veškeré naše aktivity v oblasti firemní odpovědnosti můžeme rozdělit do čtyř základních oblastí. Jde o oblasti, které se zaměřují zejména na zaměstnance, životní prostředí, spolupráci a komunikaci s veřejností a transparentní řízení.

Péče o zaměstnance:

• máme nastavený systém benefitů /týden dovolené navíc, příspěvek na stravování, příspěvek na penzijní připojištění, pořízení pracovního oblečení, odměny při životních jubilejních a odchodu do důchodu, vysíláme zaměstnance na krátkodobé zahraniční stáže, charitní tábor pro děti našich zaměstnanců, mikulášská nadílka, poutní zájezdy, využívání výhodných telefonních tarifů, aj./
  • podporujeme vzdělávání našich zaměstnanců, jsme úspěšní v podávání projektů na vzdělávání, zaměstnanci se aktivně podílejí na přípravě zpracování těchto projektů, podporujeme studium zaměstnanců na VŠ /vycházíme vstříc při uvolňování do školy, poskytujeme týden placeného volna při přípravě na státní závěrečné zkoušky/
  • umožňujeme zejména matkám s dětmi flexibilní pracovní dobu
  • zajišťujeme zaměstnancům duchovní rozvoj ve formě pravidelných rekolekcí
  • provádíme každoročně hodnocení zaměstnanců, stanovujeme si nové cíle vedoucí ke zlepšení naší práce

Životní prostředí:

• samozřejmostí je třídění odpadů
  • máme uzavřenou smlouvu na sběr a likvidaci nebezpečných odpadů
  • šetříme spotřebu energie používáním moderních zdrojů světla
  • pořizujeme vozidla s pohonem na LPG – v roce 2014 jsme pořídili 9 nových aut pro pečovatelské služby v kombinaci benzín/LPG
  • pořizujeme technické zařízení šetrné k životnímu prostředí