Zdravotně postižení si v CPA Delfín užili vodní radovánky i napětí při soutěžích

Vodní radovánky, soutěže i animační program s hudbou si mohli vychutnat účastníci akce „Vodníkovy radovánky“, která se uskutečnila ve čtvrtek 22. června v uherskobrodském CPA Delfín.

Akci pořádali pracovníci Terapeutické dílny sv. Justiny (tu provozuje uherskobrodská Oblastní charita), ve spolupráci s městem Uherský Brod. „Zábavného dopoledne v plaveckém areálu Delfín se mohly zúčastnit osoby se zdravotním postižením, tedy uživatelé sociálních služeb, občanských sdružení a žáci škol, z uherskobrodského regionu. Program byl uzpůsobený tak, aby byl vhodný pro plavce i neplavce. Zájem byl velký, nakonec se přihlásilo více než sto zájemců,“ podotkla vedoucí Terapeutické dílny sv. Justiny Uherský Brod Jana Boráková. Mezi účastníky byli žáci Základní školy praktické Bojkovice, Základní školy Čtverka Uherský Brod, klienti Domova pro osoby se zdravotním postižením Uherský Brod a klienti Terapeutické dílny sv. Justiny Uherský Brod.

„Za bezproblémový průběh akce vděčíme také pracovníkům CPA Delfín, především paní Ing. Zuzaně Urbancové. Díky sponzorské podpoře společnosti Linea Nivnice jsme také mohli účastníkům plavání přichystat překvapení ve formě dárkového balíčku. Pro každého z návštěvníků jsme nachystali i občerstvení. Poděkování patří také dalším sponzorům, ale i dobrovolnicím a studentkám Střední průmyslové školy a obchodní akademie Uherský Brod, které se do pořádání akce s nadšením zapojily,“ dodala Jana Boráková. Jak připomněl ředitel uherskobrodské Charity Petr Houšť, poděkování si zaslouží také pracovnice Terapeutické dílny sv. Justiny v čele s vedoucí Janou Borákovou. „Není nijak snadné připravit a zorganizovat tak velkou akci, která ve výsledku přináší odpočinek, relaxaci a radost hendikepovaným klientům,“ poznamenal Petr Houšť.

Oleg Kapinus

pracovník pro PR a fundraising