Zástupci Kasko Slavkov: Charita by si zasloužila větší pozornost ze strany státu

Zástupci vedení společnosti Kasko spol. s. r.o. Slavkov, pánové Zdeněk Kadlček a Ing. Antonín Kadlček se v pondělí 7. listopadu sešli s ředitelem Oblastní charity Uherský Brod Ing. Mgr. Petrem Houštěm MBA, aby spolu projednali možnosti další spolupráce.

Zástupci firmy Kasko Slavkov již v minulosti opakovaně podpořili některé služby Oblastní charity, jako například v případě nákupu charitního vozidla či finanční pomoc pro Charitní dům Slavkov, a podobnou pomoc přislíbili i pro rok 2017. „Oba pánové se živě zajímali nejen o novou službu naší charity, kterou je Domácí hospicová služba Uherský Brod, ale i o další spektrum služeb naší organizace. Dotazovali se, kromě jiného, i na způsob financování brodské Charity a vyjádřili přání, aby služby naší organizace, ale i ostatních Charit, byly financovány efektivněji a s pomocí dokonalejšího systému, než je ten stávající,“ poznamenal Petr Houšť, který se zástupci podniku hovořil mimo jiné o tom, že si Charita shání část prostředků na provoz vlastními silami a řadu služeb potřebným poskytuje nad rámec svých pracovních povinností.

„Podporujeme řadu regionálních neziskových organizací, pomáháme v sociální oblasti, ale i ve sportu a podobně. Osobně si ale myslím, že sociální služby, které poskytují Charity, by si zasloužily větší podporu státu a systematičtější financování. Celá naše společnost péči o potřebné nezbytně potřebuje, a nemůže spoléhat na to, že pracovníci Charity a regionální firmy budou ve svých snahách ještě navíc zastupovat stát,“ podotkl jednatel firmy Kasko Antonín Kadlček.

Zástupcům společnosti Kasko Slavkov srdečně děkujeme za jejich zájem o práci Oblastní charity Uherský Brod a za jejich nezištnou podporu a přízeň.

Oleg Kapinus,

Pracovník pro PR a fundraising