Vzácná mikulášská návštěva v Charitním domě ve Slavkově

I v letošním roce náš Charitní dům, dle staré křesťanské tradice, navštívil svatý Mikuláš se svou družinou. Atmosféra v našem domě byla od rána slavností. V dopoledních hodinách jsme se shromáždili v jídelně domu a při modlitbě růžence jsme očekávali vzácnou návštěvu.

Kolem jedenácté hodiny se chodbou rozezněl zvuk zvonku, oznamující něco mimořádného. První do jídelny vstoupil krásný anděl, s milým úsměvem na tváři a zářivou hvězdou na čele, který oznámil příchod svatého Mikuláše. Když vstoupil do místnosti sám Mikuláš, snažil se vstoupit i čert, tomu však bylo vyhrazeno místo u dveří. Svatý Mikuláš povzbudil naše uživatele, poděkoval jim za jejich trpělivost ve snášení jejich obtíží spojených se stáří a nemocí, popřál radost z očekávání narození Spasitele, na které se v této adventní době připravujeme. Na závěr anděl rozdal sladkou odměnu a při zpěvu adventní písně „Ejhle, Hospodin přijde“ se s námi naši milí hosté rozloučili.

Svatý Mikuláš pak ještě obešel uživatele v pokojích, kteří kvůli svému zdravotnímu stavu nemohli přijít za námi do jídelny, s každým se osobně pozdravil a prostřednictvím anděla podaroval každého malým dárkovým balíčkem.
Rohatý čert odcházel s prázdnou, držíce prázdný a děravý pytel. Ano, i v knize hříchů by se něco našlo, ale i čert musel přiznat, že naše hříchy jsou nic v porovnání s tím, pokud člověk hledí na Boha s důvěrou v jeho milosrdenství.

Děkujeme našim třem hostům za jejich přítomnost na našem zařízení, za jejich slova a v neposlední řadě za malou sladkou odměnu.

20161205_11173920161205_11191620161205_111946

20161205_11200020161205_11342120161205_113500