Výtěžek charitního plesu podpoří Pečovatelskou službu Strání

Strání - Pro potřeby  Pečovatelské služby Strání, a jejich klientů, je určený výtěžek plesu, který se konal v pátek 10. února v prostorách Základní školy ve Strání.

Ples pořádala Oblastní charita, ve spolupráci s obcí Strání a Nadací Synot, také v souvislosti s 90. výročím založení Charity a 25. výročím její znovuobnovené činnosti, které připadá na letošní rok. „Tento ples bude všechny přítomné nejen bavit, ale ve výsledku bude jeho výtěžek i pomáhat. O to raději se ho účastním,“ poznamenal v úvodu akce směrem k přítomným poslanec PS PČR a předseda Výboru pro Evropské záležitosti Ondřej Benešík, pod jehož záštitou se akce konala. Na přípravách plesu se podílelo několik desítek pracovníků brodské Charity. „Přípravy plesu byly velice náročné, ale velkou odměnou nám byly pochvalné reakce účastníků. Řada z nich se v průběhu akce ptala, kdy a kde budeme pořádat další ples. Podařilo se nám sehnat i spoustu atraktivních cen do tomboly, za což bych všem dárcům chtěla co nejsrdečněji poděkovat. A poděkování patří samozřejmě i mým kolegům, bez jejichž zapojení by nebylo možné tak náročnou akci uspořádat,“ podotkla vedoucí Pečovatelské služby Strání Miroslava Havlíková.

Účastníky plesu bavila dechová hudba Straňanka, cimbálová muzika Strýci ze Strání, DJ Jan Zámečník, mužský pěvecký soubor S.E.N. a v úvodu plesu vystoupil Divadelní spolek Karla Högera. Součástí vydařené akce, které se zúčastnilo zhruba 400 návštěvníků, byla i ochutnávka přívlastkových vín a bohatá tombola s téměř 450 cenami.

Oleg Kapinus,

Oblastní charita Uherský Brod