Vánoční dárek pro děti na Ukrajině

Když přišla nabídka, do charitního domu v Nivnici, udělat radost dětem na Ukrajině koupí vánočního dárku, obrátili jsme se na klienty, co by na to řekli. Souhlasili.

Původně jsme chtěli společně s dětmi ze základní školy vyrobit a prodat nějaké výrobky, ale na to nebyl dostatek času. Společně s paní vedoucí jsme vymyslely náhradní plán, jak dobrou věc zrealizovat – vybereme peníze od klientů a zaměstnanců. Všechny jsme s tímto záměrem seznámily. Sbírka byla dobrovolná, ale zapojili se do ní jak klienti, tak zaměstnanci. Celkem jsme vybrali 3.400,-Kč a mohli jsme udělat radost třem dětem. S klienty na aktivizaci jsme otevřeli příslušné stránky a vybrali jsme dvě dívky a chlapce, všechny ve věku 9 let.

Společně jsme se dohodli, co bude dobré koupit. Koupili jsme každému oblečení, boty, pastelky a sešit i nějakou hračku. Neschází ani malý skládací Betlém. Přidali jsme vánoční přání, zabalili a poslali do světa.

Věříme, že děti potěšíme a plánujeme, že se příští rok zase zapojíme.