V Pečovatelské službě Korytná už byla „Ježíškova vnoučata“

Naši klienti (říkejme jim třeba pan Josef a pan Jan) měli velké přání – jít na prvoligový zápas ve fotbale. Své přání napsali Ježíškovi, respektive do projektu „Ježíškova vnoučata“. A „vnoučata“ si je našla! A na zápas FASTAV Zlín a 1 FC Slovácko je oba vzala. Po návratu jsme samozřejmě chtěli vědět, jaké byly jejich dojmy. Tak jsme zaútočili otázkami na pana Josefa.

Pečovatelka: „Kde ste to vlastně byli, pane Josefe?“

Pan Josef: „Tož jezdili sme po republice…“

Pečovatelka: „A aj ste nekde zastavovali?“

Pan Josef: „… jo, na fotbale!“

Pečovatelka: „Kdo vyhrál? Zlín nebo Slovácko?“

Pan Josef: „Slovácko… jedna nebo možná aj dva nula, ale já jsem to moc nesledoval.“ (Smích) „Tam bylo tolik lidí a klobásky a pěkných ženských… Beztak su ale rád, že už su doma… meze už nejsů tak teplé, abych chtěl nejaků sbalit… Počkám do jara.“

Pečovatelka: „Ale tož užil ste si to – fotbal nebo aj to okolo. Jak ten zápas teda skončil?“

Pan Josef: „No říkám, že sem to moc nesledoval! Jane, jak to vlastně skončilo?“

Pan Jan (smích): „Slovácko prohrálo dva nula.“

Oba pánové o svém splněném přání povídali další dny každému na potkání. Oba si z tohoto splněného přání odnesli to, co zrovna právě potřebovali. A co jim bylo díky štědrému dárci splněno.

Dárci mnohdy ani úplně netuší, co tento krásný, Bohulibý počin, pro staršího člověka znamená. Ať už se jedná o hmotný dárek, nebo o zážitek. Pro každého z našich klientů je to něco nového, neopakovatelného, nové téma k rozhovorům, něco, čím se mohou pochlubit, děkovat za to, povídat si o tom společně s ostatními klienty, s pečovatelkami, s návštěvami, prostě se těšit z dobroty...

I my, personál Pečovatelské služby Korytná, si velmi vážíme každého dárce, který si pro svůj záměr vybral právě našeho klienta. A že fotbalem to nekončí, potvrzují klienti svými zprávami, co si kdo přál, co kdo už dostal, nebo co teprve dostane. Ať je to vlna na pletení, hodinky, zimní obuv, televize nebo koncert dechové hudby… To všechno a možná i ještě něco víc naši klienti od „Ježíškových vnoučat“ dostali nebo brzy dostanou. A ať chceme nebo ne, personál Pečovatelské služby Korytná je svým klientům svým způsobem „rodinou“ a tato „rodina“ všem „Ježíškovým vnoučatům“ z celého srdce děkuje a přeje všem také takové děti a vnoučata. Dnes, ale i později ve stáří.

Náš dík patří i pracovníkům Centra seniorů, kteří se o zveřejnění vánočních přání našich klientů zasloužili.

Mgr. Jitka Chvílová