Uživatelé Charitního domu ve Slavkově na duchovním výletě v kapli sv. Zdislavy

V pátek 8. července se vydala malá skupinka vozíčkářů ze slavkovského Charitního domu, za doprovodu pracovníků služby, do nedaleké kaple sv. Zdislavy, kam byly zájemkyně z řad našich uživatelů pozvány členkami duchovního společenství Eucharistická hodina.

Tato iniciativa ve zdejší farnosti vznikla v loňském roce na podnět pana arcibiskupa ve snaze přispět k dlouhodobému a pravidelnému prohlubování osobního vztahu věřících k Pánu Ježíši. Členky se tedy pravidelně scházejí k modlitbě s velkou vírou v Kristovu přítomnost v Eucharistii a navazují tak v mnohém i na spiritualitu a duchovní tradici eucharistických bratrstev, která v některých farnostech existovala již v barokní době.
V naší současnosti se slavkovskou kaplí roznesly živé zpěvy a modlitby, aby posílily naší víru v Původce veškerého bytí. On přece touží po člověku a zve ho do vztahu lásky a pokoje se sebou i s druhými, aby se tak naplňovaly naše nejhlubší existencionální potřeby.
Tato hodina v Boží přítomnosti utekla jako voda a my si mohli lépe uvědomit, jak vzácný a užitečný je čas modlitby, který nás vrací do běžného života mnohem radostnějšími.

sestra Markéta Luxová