Úspěšný hokejista Miloslav Gureň podpořil klienty brodského azylového domu

Podpořit klienty Azylového domu pro matky s dětmi v tísni se rozhodl známý hokejista Miloslav Gureň z Uherského Brodu.

„Nabídka pana Gureně na obdarování našich klientů byla pro mě překvapením. Jednoho dne před Vánoci mi zazvonil telefon a na druhém konci mi pán, který se představil jako Miloslav Gureň, nabídl finanční dar pro naše klientky s dětmi. Pozvala jsem pana Gureně k osobnímu setkání do azylového domu, při kterém došlo i na předání daru,“ vysvětlila vedoucí Azylového domu pro matky s dětmi v tísni Jana Jurásková. „Z části finančního příspěvku Miloslava Gureně jsme pořídili povlečení pro naše klienty, druhou část část jsme rozdělili mezi matky, jako příspěvek na potraviny a dárky pro jejich děti,“ dodala Jana Jurásková.

V pátek 3. února přišel Miloslav Gureň do Azylového domu pro matky s dětmi v tísni znovu. To především proto, aby převzal od maminek i dětí poděkování. „Moc děkujeme za váš dar. Věnuju vám andílka, kterého jsem vyrobil. Ten andílek vás bude stále ochraňovat,“ podotkl při předání dárku hokejistovi syn jedné z maminek – klientek brodského zařízení.

Miloslav Gureň své rozhodnutí, proč se rozhodl věnovat finanční dar azylovému domu, vysvětlil slovy: „V Kanadě a v Rusku, kde jsem působil jako hokejista, byly podobné aktivity sportovců na denním pořádku. Chodili jsme za podobným účelem do dětských domovů, nemocnic a podobně. Mně se tento zvyk velmi líbil, a tak jsem si říkal, že by bylo dobré v těchto aktivitách pokračovat i po mém návratu do Uherského Brodu. A proč jsem si vybral právě azylový dům? Většina klientek se tam dostala kvůli nepříznivé životní situaci. A na jejich děti osud rodičů dolehl také, proto si myslím, že si pozornost a podporu rozhodně zaslouží, “ poznamenal skromný dárce.

Jedenačtyřicetiletý Miloslav Gureň je úspěšný hokejista, který má za sebou řadu angažmá v prestižních hokejových klubech v tuzemsku i v zahraničí. Působil například v české lize - AC ZPS Zlín, pak také v kanadsko – americké NHL, v klubu Montreal Canadiens, a pak také v ruské KHL, například v týmu HK Sibir Novosibrisk. Má za sebou několik startů v českém národním hokejovém týmu. V současné době hraje v uherskobrodském hokejovém týmu HC Uherský Brod, kde působí především jako předseda.

Oleg Kapinus,

Pracovník pro PR a fundraisig