Turnaj ve hře "Člověče nezlob se" opět spojil klienty Charit

Nezvyklým ruchem ožil ve čtvrtek 7. září Charitní dům v Horním Němčí. Před domem stály řady aut, některá přijížděla, „vyložila“ lidi a zase odjížděla, další řidiči hledali poslední volná místa v blízkosti horněmčanského zařízení.

Na zahradě Charitního domu se totiž konal „celocharitní“ tradiční turnaj v „Člověče, nezlob, se!“. Do napínavého klání se letos přihlásili klienti Charit Uherský Brod a Luhačovice. Oblastní charitu Uherský Brod zastupovali klienti těchto služeb: Pečovatelská služba (dále jen PS) Strání, PS Dolní Němčí, PS Horní Němčí, PS Korytná, Charitní dům Nivnice, Azylový dům pro matky s dětmi v tísni Uherský Brod, Terapeutická dílna sv. Justiny Uherský Brod, početný tým vyslala i Charita Svaté rodiny Luhačovice. Mezi hosty akce nechyběl starosta Horního Němčí, pan Lumír Kreisl.

Při hře nebyla nouze o vášnivé komentáře typu: „My jsme cvičili s předstihem celý týden!“ „Já bych chtěla vyhrát, ale podvádět nebudu, to já ani neumím!“ „Ochutnali jsme vynikající koblihy a koláče“ „My jsme jenom dvě, tak jak utvoříme tým, vždyť bychom měli v týmu mít aspoň čtyři hráče?!“ „A prý budou i špekáčky, moc se na ně těšíme!“ – tyto a mnohé další podobné komentáře účastníků svědčily o mimořádném nadšení a aktivním zapojení všech hráčů bez rozdílu věku…

Turnaj v oblíbené společenské hře pořádala Oblastní charita Uherský Brod letos pojedenácté. Velké uznání patří, kromě ostatním zapojeným jednotlivcům, především personálu Pečovatelské služby Horní Němčí v čele s vedoucí služby Markétou Zámečnikovou, který si vzal hlavní tíhu pořadatelské aktivity na svá bedra, a také pracovnicím Centra seniorů Uherský Brod za jejich aktivní zapojení při zajištění chodu turnaje a dalším snaživým pracovníkům uherskobrodské Charity. Pro účastníky přichystaly pracovnice PS Horní Němčí spolu s dalšími kolegy občerstvení, a každému z přítomných věnovali velkou pozornost po celou dobu turnaje.

Konečné vítězství a zasloužená výhra v podobě dortu nakonec připadly klientce PS Strání, druhé místo si z Horního Němčí odvážel klient z Luhačovic. Ze třetí pozice se radoval klient z Charitního domu v Nivnici.

Velké poděkování patří také sponzorům turnaje, a to: Jednotě Uherský Ostroh za pečivo, firmě Rojal, spol., s.r.o. za minerálky, společnosti VOMA s.r.o. za špekáčky, společnosti Linea Nivnice, a.s. za ovocné šťávy, a zemědělskému družstvu Agro Okluky (pobočka Horní Němčí) za ovoce.

Oleg Kapinus

pracovník pro PR a fundraising