Tříkráloví koledníci na Uherskobrodsku: i přes mráz vykoledovali rekord

Uherskobrodsko - Úctyhodných 1 306 203 korun vybrali letos koledníci na Uherskobrodsku. Překonali tak v rámci regionu historicky rekordní částku, kterou byl loňský výtěžek Tříkrálové sbírky v částce 1 301 047 korun.

„Výsledek je o to obdivuhodnější, když vezmeme v úvahu chřipkovou epidemii a silné mrazy.  Některé skupinky koledníčků kvůli nemoci vůbec nevyšly, nebo ukončily své koledování předčasně kvůli velké zimě. A to my samozřejmě respektujeme a vyzývali jsme koledníky a jejich vedoucí, aby ukončili své koledování ihned, pokud zpozorují, že je dětem velká zima a koledování by mohlo ohrozit jejich zdraví,“ netajil svůj obdiv ke koledníkům ředitel Oblastní charity Uherský Brod Petr Houšť. Ten dále poznamenal, že dík patří nejen koledníkům ale samozřejmě také dárcům, kteří svými příspěvky pomáhají sociálně slabým, nemocným a dalším potřebným.

„Rádi bychom poděkovali všem, kteří se o tento úžasný výsledek zasloužili.  Dobrý skutek koledníků a vstřícnost a pochopení dárců znamenají ve výsledku významnou pomoc pro ty nejpotřebnější. Přestože všichni během letošní Tříkrálové sbírky neskutečně mrzli, může je na druhé straně hřát u srdce radost z toho, že jejich nelehká činnost přinesla takové ovoce,“ dodal ředitel brodské Charity Petr Houšť.

Jakým způsobem pomohou prostředky z Tříkrálové sbírky 2017 na Uherskobrodsku:

• Rozšíření poskytování pečovatelské péče Pečovatelské služby v Bánově v nepřetržitém provozu.
  • Podpora Centra seniorů Uherský Brod – terénní, sociálně aktivizační služby pro seniory a zdravotně postižené.
  • Provoz Centra potravinové a materiální pomoci – poskytující rychlou pomoc (v podobě potravin a jiných základních věcí) lidem v nouzi; v regionu Uherskobrodsko
  • Zavedení nové služby: Odborné sociální odborné poradenství se zaměřením na dluhové poradenství
  • Přímá pomoc – finanční fond přímé pomoci zaměřený zejména na sociálně slabé rodiny s dětmi

Oleg Kapinus,