Tříkrálová sbírka v Březové aneb všechno je jednou poprvé

My tři králové jdeme k vám…. Tak zpívali i letos – v soboru 14. ledna koledníčci v Březové. Přestože chřipka vypukla v plné síle, jakoby zázrakem účastníky tříkrálové sbírky docela obešla.

A tak se devět vedoucích se svým královským konvojem rozešlo do domů s požehnáním, které jim udělil zdejší pan farář P. Mgr. Pavel Vágner. A právě pro jmenovaného otce Pavla byla tříkrálová sbírka velmi hezká zkušenost. Nabídl se také jako dobrovolník v této charitativní akci. Dle jeho slov mohl alespoň poznat lépe své ovečky, poznat kde kdo bydlí. Také vzpomněl docela úsměvnou historku, to když se paní ptala dětí, čí jsou, tak i pana faráře, který byl oblečen civilně: „ A Ty si kerý (pozn. který) ?“ – „no, já jsem váš nový pan farář“! Paní s údivem div že nevzala jméno Boží nadarmo a velmi se omlouvala. Otec Pavel se usmál a ještě dlouho bude vzpomínat na tříkrálovou sbírku. Možná i proto, že to byla jeho první a doufám, že ne poslední přímá zkušenost s tříkrálovým koledováním.

Na závěr velké poděkování všem, kdo se zapojili do koledování  a také všem dárcům, kteří přispěli celkem částkou 23.001,- Kč za obec Březová.