Tradiční zdobení stromků v Korytné

Vskutku vánoční atmosféra na nás dýchla, když od Božího rána ve středu 14. 12. 2016 začalo sněžit. Jakoby nás chtěl sám Stvořitel podpořit v našem záměru – opakující se tradici – zdobení vánočních stromků ve všech bytech Domu s pečovatelskou službou Korytná.

Do služby hned ráno přišla kompletní sestava Pečovatelské služby Korytná, včetně našich bývalých kolegyň, které jsou velmi aktivními důchodkyněmi a chodí nám do služby stále pomáhat. Jen pečovatelka z noční směny si „odskočila“ se domů prospat.

Do 15:00 hodin jsme kromě poskytnutí nasmlouvané péče klientům stihly vyzdobit celý dům, pohledat vánoční repertoár, naladit hlasy a zazpívat si společně s každým klientem v jejich bytech několik vánočních koled. Ne že bychom se snažily vytvořit konkurenci tomu, co mělo následovat, ale je to tak u nás v Korytné už tradicí.

Asi hodinu po našem zpívání zakončil na naší Pečovatelské službě své předsváteční turné po charitních zařízeních korytňanský mužský pěvecký sbor Mužáci pod vedením paní Ludmily Věrné. To byla teprve nádhera! I jejich zpívání u nás už je tradicí a my si jejich svědomitosti velmi vážíme a moc za ni také jménem klientů Pečovatelské služby Korytná děkujeme. Ať jim to ve zdraví zpívá tak dobře i v příštím roce!

Mgr. Jitka Chvílová

vedoucí a sociální pracovnice Pečovatelské služby Korytná