Strání: Klienti cvičili i s padákem

Vánoční hodování je definitivně za námi a všichni jsme plni očekávání, co přinese rok 2018. S příchodem nového roku se pojí také množství předsevzetí, které každý z nás určitě dobře zná.

Chceme shodit nějaké to „kilečko“ navíc, přestat kouřit, častěji sportovat nebo více žít přítomným okamžikem... Ani senioři ve Strání nelenošili a plni energie se pustili do cvičení s vlastním tělem, overbally, cvičebními gumami a masážními míčky. I přesto, že museli často odpočívat a byli v některém směru limitovaní, tak je cvičení bavilo a prováděli ho s patřičným entuziazmem. Sami byli udivení, jak se zapotili. Překvapením pro ně bylo cvičení s psychomotorickým látkovým padákem (na snímku), který mnozí z nich nikdy předtím neviděli. Cvičební pomůcky a program setkání měli na starosti pracovníci Centra seniorů, kteří navštěvují seniory ve Strání každé úterý a snaží se o to, aby jejich dny byly méně všední.

Simona Vrba
sociální pracovnice