Speciální křeslo umožní klientům v Bánově i krátkou vycházku

Pečovatelská služba Bánov (dále jen PS Bánov) obdržela v těchto dnech od Nadačního fondu VIAIVA darem částku 26.500 Kč. Tato částka byla určena na pořízení speciálního invalidního křesla pro osoby, které mají problém se sezením a neudrží se v poloze vsedě.

V krátké době po obdržení finančního daru pracovníci PS Bánov křeslo pořídili. „Jedná se o velmi kvalitní výrobek. Křeslo je polstrované, pohodlné, a lze ho polohovat. Je možné s ním vyrazit i na kratší procházku venku, nebo v něm posedět pod pergolou. Jeho součástí je i servírovací - pracovní stoleček, který je možné odklopit, pokud jej klient zrovna nepotřebuje,“ vysvětlila vedoucí Pečovatelské služby Bánov Gabriela Hamadová. Jak dodala, klienti PS Bánov už křeslo postupně vyzkoušeli a jsou s ním maximálně spokojeni. „Nadaci VIAIVA jsme velice vděční; svůj dar nám totiž poslali ochotně a velmi rychle. Kdo rychle dává, dvakrát dává!,“ připomněla trefné přísloví Gabriela Hamadová.