Senioři v Horním Němčí se bavili u pétanque

Příjemné letní počasí na začátku července přímo vybízelo k vycházkám a venkovním hrám. Pozadu nezůstávají v podobných činnostech ani senioři. Pracovníci Centra seniorů proto pro své klienty uspořádali „pétanquové odpoledne“, které se konalo na zahradě Domu s pečovatelskou službou v Horním Němčí. Pétanque je společenská hra, která vznikla ve Francii a je určena pro dvě 1–3 členná družstva, které se snaží umístit koule co nejblíže k cíli. Cíl tvoří dřevěná kulička, tzv. prasátko. Mezi seniory se tato hra těší velké oblibě. „Odpoledne strávené při této hře bylo pro seniory vítaným zpestřením. Užili si krásné počasí, pohyb i společné povídání. Někteří se jen dívali, ale i tak dávali svou podporu kolegům najevo a dobře se bavili,“ poznamenal vedoucí Centra seniorů František Bílek.

František Bílek,

vedoucí Centra seniorů