Růžencová pouť v Uherském Brodě přinesla i pomoc potřebným

Uherskobrodské prodejny Jednoty se před Růžencovou poutí, v pátek 30. září, zaplnily zákazníky, kteří se chtěli na sváteční dny zásobit potravinami a dalším zbožím. Mnozí ze zákazníků obou prodejen Jednota ve městě Komenského přispěli do potravinové sbírky, kterou tam uspořádali pracovníci Oblastní charity Uherský Brod spolu s několika dobrovolníky. Tato potravinová sbírka se v řadě prodejen Jednoty konala i v minulém roce a nese název „Ne každý má hody“. Jejím cílem je upozornit na situaci lidí v akutní sociální nouzi a nabídnout těmto potřebným účinnou pomoc. „Mohu s potěšením konstatovat, že sbírka byla úspěšná. Pozornost zákazníků vůči této akci byla značná. Na pomoc potřebným věnovali celkem asi sto kilogramů potravin a drogistického zboží. V jedné z prodejen přispěl do sbírky i tamní personál. Všem, kteří věnovali byť sebemenší dar, co nejsrdečněji děkujeme,“ uvedl ke sbírce její hlavní organizátor a vedoucí Centra potravinové a materiální pomoci v Uherském Brodě František Bílek.

Další podobná sbírka se uskuteční 11. listopadu v Bánově.

Oleg Kapinus,

Pracovník pro PR a fundraising,