Rozloučení se s prázdninami

V rámci komunitního plánování byl Azylovému domu přislíben příspěvek na výlet našich klientek a jejich dětí. Kolektiv pracovnic se snažil vybrat místo, které potěší nejenom děti, ale i jejich maminky. Rozhodování netrvalo příliš dlouho- volba byla jasná – pojedeme do Zoo Lešná! Ohlasy všech klientek byly pozitivní, a tak naše početná skupina vyrazila na výlet. K přepravě jsme využili autobus a MHD, kde si každý mohl vyzkoušet, jak si zakoupit lístky a správně si je označit, aby mohl v běžném životě těchto dopravních prostředků bez komplikací využívat. Naše první kroky v zoo směřovaly do pavilonu Zátoka rejnoků, kde si většina s nadšením, někteří i s počátečními obavami, pohladili a nakrmili rejnoky. Dostat děti ven z pavilonu na společné fotografování bylo složitější, než jsme očekávali. Poté měly maminky s dětmi možnost užít si zoo po svém. Prohlídku asi na hodinu přerušila bouřka a hustý déšť. Ale ani to nezměnilo skutečnost, že si maminky a jejich děti přivezly krásné společné zážitky.

„Dominičku, co se ti v zoo nejvíc líbilo?“ Dominiček: „Kobása.“

„Myslím jaké zvířátko?“ Dominiček: „No kobása.“

Dominiček (3 roky) měl jasno. Ostatní děti nás potěšily svými obrázky, ve kterých ztvárnily, co se jim v zoo nejvíce líbilo. Velké poděkování za poskytnuté finance patří koordinátorce komunitního plánování Bc. Tamaře Hýblové.